به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر عبدالرضا ملک - عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام روماتیسم مفصلی در کودکان، اظهار کرد: آب آوردن مفصل یکی از علائم شاخص روماتیسم مفصلی در کودکان به شمار میرود؛ علائم این بیماری معمولا حداقل شش هفته پس از شروع تورم مفصل بروز پیدا میکند و مواردی همچون گرمی، درد و محدودیت حرکات مفصلی از نشانههای واضح آن است.
وی خاطر نشان کرد: در کودکان، معمولاً تورم و تجمع مایع در مفصل (آب آوردن) مشاهده میشود، اما برخلاف بزرگسالان، قرمزی مفاصل به ندرت دیده میشود.
وی در تشریح سایر نشانههای بیماری گفت: درد مفصل در کودکان اغلب با خشکی صبحگاهی همزمان است؛ به طوری که کودک پس از بیدار شدن به مدت طولانی دچار سفتی و رخوت بدن بوده و اغلب دیر از جای خود بلند میشود. این موضوع حتی میتواند موجب اُفت تحصیلی در ساعات ابتدایی مدارس شود، بهگونهای که کودک در نوشتن دیکته ناتوان است اما در ساعات بعدی با رفع خشکی مفاصل، عملکردش بهبود مییابد.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان، اظهار کرد: بیشترین مفاصل درگیر در این بیماری، مفاصل زانو هستند و والدین باید در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک، جهت معاینه بالینی و انجام آزمایشهای لازم نزد پزشک متخصص مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: در کودکان تشخیص بیماری روماتیسم مفصلی دشوارتر از بزرگسالان است، زیرا بسیاری از آزمایشهای تشخیصی در کودکان نتیجه قطعی نشان نمیدهند.
ملک با اشاره به اینکه شیوع این بیماری بین ۷ تا ۴۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار کودک برآورد میشود، گفت: ابتلای کودکان به روماتیسم مفصلی نیازمند رد سایر علل همچون عفونتها و بدخیمیهاست تا بتوان درمان مؤثر و به موقع را آغاز کرد.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه روماتیسم یک بیماری خودایمنی و التهابی است که به انواع مختلف تقسیم میشود، تصریح کرد: بسته به نوع و شدت مفاصل درگیر و سایر عوارض جانبی همراه، این بیماری دسته بندی میشود.
وی با بیان اینکه درد و تورم مفاصل، کاهش دامنه حرکتی، سفتی صبحگاهی، تبهای متناوب، کاهش وزن و اشتها، تغییرات پوستی نظیر راش و احساس خستگی و ضعف عمومی میتوانند نشانههای بیماری باشند، گفت: همچنین مشکلات حرکتی و محدودیتهای جسمی ممکن است کودک را در فعالیتهای روزمره و تحصیل با مشکل مواجه کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: تشخیص زودهنگام و آغاز درمان مناسب با داروهای ضدالتهابی، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی نقش کلیدی در کنترل علائم، جلوگیری از آسیب پایدار به مفاصل و ارتقای کیفیت زندگی کودکان مبتلا دارد.
نظر شما